Što raditi?

NOĆNI ŽIVOT I ZABAVA

Opatija se može pohvaliti velikim brojem klubova i kafića koji lokalnom stanovništvu, ali i gostima nudi razne oblike zabave i provoda. Od popodnevnih opuštenih zabava uz more, do večernjih programa u noćnim klubovima, Opatija za svakoga nudi ponešto. Na Ljetnoj pozornici od lipnja do rujna održavaju se brojni koncerti na otvorenome, a u gradu se tijekom cijele godine odvijaju i različite glazbene manifestacije.

Opatija je i domaćin RetroOpatije, jednog posebnog i zanimljivog festivala koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Glazbeni vremeplov 20. stoljeća najpoznatiji je glazbeno-zabavni festival u Opatiji. Retro festival u Opatiji okuplja vrhunske domaće i strane glazbenike, plesače, žonglere, ulične svirače, frizere i šminkere, pretvarajući grad u „disco party“ različitih glazbenih ritmova retra.

SPORT I REKREACIJA

Kroz povijest, Opatija je bila poznata kao elitno lječilište, zbog čega je i danas zdravstveni turizam jedna od glavnih grana ponude Opatije. Wellness se proteže gotovo kroz sve pore onoga što Opatija nudi i veliki broj posjetitelja ovdje dolazi upravo radi opuštajuće atmosfere i široke ponude wellness programa koju sam grad nudi. Spomenuta tradicija, danas je obogaćena suvremenom ponudom lječilišta i vrhunski opremljenim wellness centrima.

Ljubitelji tenisa, u Opatiji će pronaći četiri moderna teniska terena, koja se nalaze u sklopu Tenis Cluba Opatija. Terene je potrebno unaprijed rezervirati.

Šetnica Lungomare, duga 12 kilometara, idealna je za aktivne šetnje i nordijsko hodanje. Uz svježinu morskog zraka, spoja morske i planinske klime te mirise aromatičnog bilja, aktivna šetnja idealna je za upoznavanje s čarima Opatije. Ljubitelji prirode i planinarenja uživat će u Parku prirode Učka, koje obiluje šetnicama i planinarskim stazama prilagođenim svim uzrastima. Tijekom šetnje stoljetnom bukovom šumom, uživat ćete u najljepšem pogledu na Kvarnerski zaljev, Opatiju, Rijeku i otoke.

Malo ribarsko mjesto koje je prvi susjed Opatije – Volosko i obližnja uvala Preluk, omiljeno  su odredište windsurfera. Zbog tramontane, odnosno vjetra koji ovdje puše gotovo svako jutro, ovo je mjesto svakodnevno ispunjeno jedrima surfera koji zbog nezaboravnog doživljaja ovdje stižu iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

GASTRONOMIJA

Opatija kao Biser Kvarnera, u gastronomskom aspektu je kulinarski dragulj ove regije. U Opatiji se redovito održavaju brojni gastro festivali na kojima se prezentiraju slasne delicije ovog kraja. Nudeći svježe, autohtone namirnice i bogate vinske karte, pojedini restorani u Opatiji spadaju među najbolje u Hrvatskoj. Zanimljivi, originalni recepti pripreme jela tradicionalne kuhinje najbolja su potvrda kvalitete gastronomije na ovom području. Specijaliteti se uglavnom baziraju mediteranskoj kuhinji uz utjecaj talijanske kuhinje.

KADA SI U OPATIJI – OSJEĆAJ SE KAO GOSPODIN / DAMA!

Dostojanstvena i ponosna Opatija ne naziva se bez razloga Kraljicom Jadrana. U ovom gradu još se uvijek osjeća šarm davnih vremena, a kulise opatijskih villa i hotela čine ga mondenim odredištem, koje može stati uz bok elitnim destinacijama talijanske i francuske obale. U Opatiji se živi dostojanstveno i sa stilom, pa tijekom posjeta ovom gradu, nemojte propustiti omiljene rituale Opatijaca i njihovih gostiju:

– doručak na terasi Hotela Milenij!
Najpopularnija terasa u Opatiji nalazi se u sklopu Hotela Milenij, odnosno Caffea Wagner. Započnite dan s vrhunskim doručkom i kavom, u prekrasnom ambijentu s pogledom na more.

– wellness u nekom od opatijskih hotela!
Odvojite dan za opuštanje u wellness sadržajima, koje nude gotovo svi opatijski hoteli. Saune, aromaterapije, bazeni, masaže i razni drugi tretmani regenerirat će vaše tijelo i duh, nakon čega ćete puno lakše i opuštenije nastaviti svoje putovanje.

– partija tenisa!
U Tenis Clubu Opatija očekuju vas tri otvorena i jedan zatvoreni moderni teniski teren. Uhvatite za ruku partnera ili partnericu i provedite aktivan dan s reketom. Jer, tenis je uvijek dobra ideja.

– film na Ljetnoj pozornici!
U fantastičnom ambijentu Ljetne pozornice tijekom ljetnih mjeseci održava se kino na otvorenom. Repertoar kina uključuje aktualne filmove holivudske i europske kinematografije. Uživanje u filmu uz šum mora i pjesmu zrikavaca idealan je scenarij za romantičnu ljetnu večer.

– večernja šetnja Slatinom!
Prije odlaska na večeru u neki od odličnih opatijskih restorana, prošetajte večernju toaletu Hrvatskom ulicom slavnih na opatijskoj Slatini.

– večera na terasi Hotela Kvarner!
Terasa najstarijeg hotela u Hrvatskoj smještena je uz samu šetnicu Lungomare, svega nekoliko metara od mora. U profinjenom ambijentu i romantičnoj atmosferi, uz živu glazbu, uživajte u lokalnim specijalitetima i čaši vina.

– noćni izlazak na staro kupalište!
Nakon večere u Hotelu Kvarner, prošetajte svega nekoliko metara do najljepšeg opatijskog noćnog kluba. Smješten podno istoimene vile, ovaj prostor nedavno je restauriran u originalnom obliku starog opatijskog kupališta, koje je svojevremeno uništeno požarom. Dočekajte jutro uz odličnu glazbu, koktele i prekrasan pogled na Kvarner obasjan mjesečinom.

Budite u toku

Pretplatite se za naš newsletter i na vrijeme saznajte sve novosti i novu ponudu od nas.

VIRTUS UPRAVLJANJE d.o.o. Brajda 10, 51000 Rijeka OIB: 46096970345 Vlasnik: Josip Prskalo